Herentalse school danst zich naar wereldkampioenschap

Print
Herentals - Acht jongedames tussen zestien en negentien jaar strijden zondag in het Duitse Bochum voor de wereldtitel in disco dance. Voor de Herentalse dansschool Time-Out is dit het eerste jaar in deze categorie.

“Dit was het eerste jaar dat we in de categorie van de small groups in disco dance meededen aan de competitie”, legt trainster Sandy De Win van AttrAction uit. "In ons eerste jaar zijn we meteen Belgisch kampioen geworden, zodat we nu naar de wereldkampioenschappen in Bochum mogen.”

Waar de huidige rage van hiphop- en streetdance zich vooral laag bij de grond afspeelt op onvervalste hiphopmuziek, bewegen de dansers bij disco dance meer rechtop met grote armbewegingen en hoge sprongen, op pure dancemuziek. “Disco is heel hevig, heel snel en heel vermoeiend”, lacht Sandy.

Op de vraag hoe hoog ze hun kansen op het WK inschatten, moeten de meiden het antwoord schuldig blijven. "We kennen onze tegenstanders helemaal niet. Maar het zou fantastisch zijn als we zondag tussen de 34 deelnemende teams tot de finale kunnen doorstoten."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio