© GVA

Dinsdag 6 oktober, 20.15u - Hofpoortteater Elckerlijc, Turnhout

Stuk van Vitalski klinkt op pech en geluk

Het Turnhoutse Hofpoortteater Elckerlijc trapt het nieuwe toneelseizoen op gang met Pech en Geluk, een toneelstuk van de zelf verklaarde (Kempense) nachtburgemeester van Antwerpen.

Hans Otten

Vitalski nam in Turnhout ook zelf de regie van het toneelstuk in handen. Dat deed hij vorig jaar ook al een keer en hij liet daarmee een diepe indruk na. Dit keer kiest hij stand-up tragedy, met een lach en een traan.

Als decor schetst het stuk twee cafés in de Kwakkelstraat: café Pech, uitgebaat door Rosa Dolorosa, waar treurnis troef is, en café Geluk van May Lach, waar plezier de norm is. De twee willen niets met elkaar te maken hebben, tot…

Het belooft een revue-achtige voorstelling te worden met stukjes stand-up comedy, afgewisseld met dramatische omwentelingen en hilarische dialogen. Maar vooral: dit is de openbaring van de huiveringwekkende vertelling genaamd stand-up tragedy: lachen mag, maar tranen zijn aanbevolen.

Praktisch

Pech en Geluk in Hofpoortteater Elckerlijc, Hofpoort 6 in Turnhout. Speeldata op 6, 9, 10, 11, 13, 16, 17, 23 en 24 oktober.

Tips om te Doen!