Inboedel Bakkerijmuseum overgenomen voor 96.000 euro

Print
Geel - Een heemkundeliefhebber uit Beerse heeft zondagmiddag de volledige inboedel van het Bakkerijmuseum in Geel-Ten Aard overgekocht. Die werd openbaar geveild. Het bod bedroeg 96.000 euro.

Het Bakkerijmuseum in Ten Aard is het levenswerk van ex-bakker Willy Goossens, die vorig jaar overleed. Na zijn dood zagen de nabestaanden zich niet in staat om de werking van het museum voort te zetten, zodat werd besloten de volledige inboedel te verkopen.

De volledige collectie was opgedeeld in 300 loten, die zondagmiddag één voor één geveild zouden worden. Maar toen zich deze week bij het Veilinghuis Bernaerts een overnemer voor het geheel aanbood, werd besloten de volledige inboedel als één lot te veilen.

Er kwam geen ander bod meer binnen, zodat de mysterieuze bieder voor 96.000 euro eigenaar werd van de hele verzameling van het museum. Het gaat om Leo Struyven uit Beerse die al jaren actief is in verschillende heemkundeverenigingen. Hij gaat nu op zoek naar een locatie om de inboedel onder te brengen en weer voor het publiek open te stellen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio