JCI Gheel-en-Thals stimuleert ondernemerschap

Foto: JCI Gheel-en-Thals

JCI Gheel-en-Thals stimuleert ondernemerschap

Print
Herentals / Geel / Kasterlee - Het jonge ondernemersgenootschap JCI Gheel-en-Thals uit Herentals en Geel organiseert eind september een Slimme Startersbeurs in Den Eyck in Kasterlee. Daarmee wil de JCI-afdeling ondernemerschap in de Kempen stimuleren.

“Ondernemerschap is de laatste jaren om diverse redenen negatief in het nieuws gekomen en gaat hierdoor gebukt onder een negatieve perceptie. Terwijl ondernemerschap de welvaart in een regio doet toenemen”, zegt Caroline Coolen van JCI Gheel-en-Thals.

Studies van Steunpunt Werk en Sociale Economie wijzen uit dat in de Noorderkempen er tradioneel altijd al relatief veel start-ups zijn geweest en dat in de Zuiderkempen de laatste vijftien jaar een grote stijging van het aantal start-ups vast te stellen is.

“Maar als JCI Gheel-en-Thals vinden we dat het altijd nog beter kan. Vooral merken we dat er ook veel vraag is naar een centrale plaats waar alle informatie met betrekking tot het starten van een onderneming kan bekomen worden.”

Vandaar de Slimme Startersbeurs op 29 september van 14u tot 20u in zaal Den Eyck in Kasterlee. Die bestaat uit een beursvloer waar starters bij een tiental organisaties met al hun vragen terecht kunnen. Daarnaast zijn er vijf starters-workshops.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio