© Hans Otten

© GVA

1/2

Heel Noorderwijk verzamelt voor feest en klassieke Ronde

Met Noorderwijk Feest krijgt de Herentalse deelgemeente zaterdag zijn eigen dorpshappening. Het is meteen een voorsmaakje van de dagelijkse volksverhuizing die de Ronde van Noorderwijk teweegbrengt.

De vzw Gemeenschapsraad Noorderwijk doet al bijna veertig jaar wat haar naam voorschrijft: gemeenschapsvormend werken. Voor het eerst in vier decennia volgt er ook een eerste gemeenschapsfeest, op zaterdag 25 juli.

“We willen er een echt dorpsfeest van maken. Het blijft onze bedoeling om verenigingen uit hun eigen isolement te halen en ze bij elkaar te brengen. Dat is onze bestaansreden", klinkt het bij de Gemeenschapsraad Noorderwijk.

Noorderwijk Feest start zaterdag om 13u met een grote rommelmarkt, waarvoor de hoofdbaan Ring tussen de kruispunten met de Servaas Daemsstraat en de De Ghellincklaan verkeersvrij wordt gemaakt. Voor de kinderen loopt tegelijkertijd een straattekenwedstrijd en er zijn animatie, workshops en een zomerterras gepland. Een dorpsbarbecue en bal populaire maken het feestje compleet.

Twee dagen later start dan de Ronde van Noorderwijk, een loopwedstrijd die een week lang elke avond in een andere wijk van Noorderwijk neerstrijkt om daar jong en oud aan loopwedstrijdjes te laten deelnemen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio