Hoogbegaafde kindjes krijgen aparte basisschool

Foto: Arkades

Hoogbegaafde kindjes krijgen aparte basisschool

Print
Herentals - Onderwijsorganisatie Arkades wil vanaf 1 september starten met een basisschooltje waar vooral hoogbegaafde kinderen aan hun trekken komen. De school in Herentals zou starten met drie graadsklasjes.

Elke Coorens startte begin 2014 in de Herentalse Nonnenstraat haar onderwijsproject Arkades op, een zogenaamde breinacademie waar voornamelijk hoogbegaafde kinderen naschoolse cursussen, vakantieworkshops of individuele leerbegeleiding kunnen krijgen.

Die organisatie verhuist vanaf augustus naar een nieuw pand in Watervoort, waar Arkades vanaf 1 september ook met een eigen basisschooltje wil starten. Dat is een gevolg van de succesvolle Plusdag, waarbij een groepje kinderen van zes tot acht jaar tijdens de schooluren op donderdag bij Arkades les krijgt.

De nieuwe basisschool heeft plaats voor drie klasjes –telkens eentje per graad- met minimum tien en maximum vijftien kinderen. Het hangt af van het aantal inschrijvingen eind juni af of en in welke vorm het schooltje voor hoogbegaafde kinderen van start kan gaan.

Over de nieuwe basisschool houdt Arkades op 18 juni om 20u een informatievergadering. 

 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio