Kunstacademie stookt buiten

Print
Geel - Elf studenten van de opleiding Bachelor Bouw trokken in drie weken tijd een houten buitenatelier achter de Geelse kunstacademie op. Daarin wil de keramiekklas Japanse oventechnieken toepassen.

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Geel droomde al een tijdje over een afdakje voor hun cursisten keramiek. “Onze keramiekklas hanteert onder andere de Japanse techniek van het raku stoken”, legt directrice Ariane Van Der Veken van de Geelse academie uit. “Dat doen ze in grote tonnen, maar dat enkel buiten. Daar staan de cursisten dan dikwijls in de gietende regen bij hun ton."

Het stadsbestuur klopte bij de opleiding Bachelor Bouw van de hogeschool Thomas More aan. De elf studenten uit het tweede jaar maakten een ontwerp op, bouwden de constructie op en leverden het gebouwtje dinsdag op.

Het resultaat is een houten gebouwtje op betonnen fundering, met aan één zijde een opbergruimte voor de stook- en keramiekmaterialen, maar dat open is aan twee andere zijden. De vierde zijde is afgewerkt met schuin geplaatste planken. Dat zorgt voor voldoende afvoer van de rook.

 

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio