Frank Zappa bezoekt de kathedraal van de Kempen

Foto: GVA

Frank Zappa bezoekt de kathedraal van de Kempen

Print
Frank Zappa in de kerk? Ja, dat las u goed, maar het is dan in de ongewone combinatie van de alternatieve rock van Zappa met de orgelmuziek van het kerkorgel. Getekend: vzw Mixtuur.

Voor de eerste keer in België wordt de klassieke alternatieve Rock van Frank Zappa in een kerk uitgevoerd met orgel. De combinatie van orgel met percussie en sax is ongehoord, maar past precies in het concept van de vereniging Mixtuur.

Met dit concert wil Mixtuur ook de alternatieve luisteraars -die vaak geen orgel lusten- toch overtuigen van de kwaliteiten van het orgel. 

Om de geest van Zappa’s muziek zo juist mogelijk te benaderen, gebruiken de muzikanten echt alle mogelijkheden van orgel en voegen daarbij de ritmische sonoriteit, om zo een orkestraal universum te scheppen met klanken van gisteren en van vandaag. De aanwezigheid van een saxofoon zorgt voor een supplementaire dimensie, die van de melodische ziel en die van de te gekke improvisator Zappa.

 

Praktisch

Frank Zappa Anders van Mixtuur op zaterdag 9 mei om 19.30u in de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten. Tickets kosten 12 euro, of 8 euro voor een beschermlid, te krijgen bij Toerisme Hoogstraten, 03.340.19.55, toerisme@hoogstraten.be

Tips om te Doen!