Scholengemeenschap Kogeka neemt basisschool Sint-Dimpna over

Foto: Hans Otten

Scholengemeenschap Kogeka neemt basisschool Sint-Dimpna over

Print
Geel - De schoolbesturen van scholengemeenschap Kogeka en Katholiek Basisonderwijs Sint-Dimpna hebben donderdagavond besloten een fusie aan te gaan. Daarmee haalt Kogeka voor het eerst kleuter- en lager onderwijs in de groep.

De schoolbesturen van Kogeka (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee, met zes middelbare scholen) en van de kleuter- en lagere school Sint-Dimpna fuseren op 1 september 2015. Dat betekent in feite dat de vrije baisschool in de grote scholengroep opgaat en het eigen schoolbestuur verdwijnt.

De kleuter- en lagere school Sint-Dimpna huizen nu al in gebouwen naast die van het Sint-Dimpnacollege, een van de vijf Kogeka-scholen. Kogeka telt nu 4100 leerlingen en 800 personeelsleden, de basisschool heeft 612 leerlingen en 49 personeelsleden.

Zowel voor de scholengemeenschap Kogeka als voor de vrije kleuter- en lagere school Sint-Dimpna heeft deze fusie alleen maar voordelen, stellen de betrokkenen. In de dagelijkse praktijk verandert er op het terrein in feite niets, alleen kan de basisschool voortaan ook gebruik kunnen maken van de centrale diensten van Kogeka.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio