© GVA

Politie lanceert homeparty rond inbraakpreventie

Na het opleiden van preventievrijwilligers en het opzetten van een samenaankoop van beveiligingsmateriaal zet de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een nieuw wapen in tegen inbrekers: de homeparty.

De Kempense politiezone ontwikkelde de voorbije maanden verschillende initiatieven om bewoners bewust te maken van maatregelen die ze zelf kunnen nemen om een inbraak in hun woning te vermijden. Door die bekendheid en een piek in het aantal inbraken eind vorig jaar kreeg de zone erg veel aanvragen om dergelijk preventieadvies rond inbraakbeveiliging. Om dergelijke verzoeken te bundelen, pakt de lokale politie nu uit met de formule van de homeparty.

“Dat wil zeggen dat kleine groepjes van tien tot vijftien mensen bij een gastgezin thuis verzamelt voor een groepssessie rond inbraakpreventie”, zegt inspecteur Jos Delarbre van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “Wij geven hen dan informatie over de werking van onze zone, concreet advies over bijvoorbeeld verschillende types van sloten en de mensen krijgen de kans om hun ervaringen uit te wisselen. Iedereen krijgt ook een bundeltje met tips en tricks mee naar huis om zelf maatregelen te nemen.”

Deze homeparty kreeg de naam Polysafe mee, een verwijzing naar de fris ogende politiemascotte Poly van deze zone. Een eerste sessie in Meerhout met een groepje buren, van wie enkele zelf slachtoffer van een recente inbraak waren, bewees dat de formule door alle partijen als positief werd ervaren.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio