© GVA

Stad schetst toekomst voor Hannekenshoek

Het stadsbestuur van Herentals legt tijdens een informatieavond op 9 maart de ontwikkelingsperspectieven voor de bedrijvenzone Hannekeshoek voor aan bewoners en ondernemers.

Ook Herentals moet als kleinstedelijk gebied proberen om de delicate evenwichtsoefening tussen de nood aan (betaalbare) woningen en aan ruimte om te ondernemen tot een goed einde te brengen.

De stad kijkt niet enkel uit naar nieuwe ruimte voor bedrijvigheid, maar hecht ook veel belang aan het herstructureren van bestaande bedrijvenzones. Binnen deze zones liggen immers heel wat mogelijkheden om efficiënter om te gaan met de bestaande ruimte.

Herentals en intercommunale IOK voerden, met ondersteuning van het Agentschap Ondernemen, daarom een onderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van Hannekenshoek, Vennen, Aarschotseweg, Dikberd, Geelseweg, Langepad en Noordervaart. Dit resulteerde in een toekomstperspectief voor het gebied waarin duurzaam ruimtegebruik voorop staat.

Op maandag 9 maart om 19u stelt de stad deze toekomstvisie voor aan de bewoners, eigenaars en zaakvoerders, in cultuurcentrum ’t Schaliken op de Grote Markt 35.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio