© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hobbykok start eigen zaakje in kroketten

Als Jeroen Meus in zijn Vlaamse Klassiekers een aparte categorie voorgerechten had opgenomen, zou het bordje met verse kaas- of garnaalkroketten misschien enkel de tomaat-garnaal moeten laten voorgaan. Zoals de ambachtelijke kroketten die Herentalsenaar Bruno Janssens sinds kort maakt.

Hans Otten

Bruno Janssens volgde als jongeling dan wel een opleiding tot kok en bakker, maar hij werkt al 25 jaar in de gekende Herentalse koekjesfabriek De Beuckelaer (officieel: Mondeléz). Maar toen hij enkele jaren geleden aan een vriendenkring zelf bereide kaas- en garnaalkroketten voorschotelde, konden ze hun smaakpapillen niet geloven.

“Diezelfde kameraden begonnen vorig jaar te zeggen dat ik met mijn kroketten voor mezelf moest beginnen. En ook mijn vrouw vond dat een goed idee", vertelt hij.

Zo startte de Herentalsenaar begin dit jaar in bijberoep zijn bedrijfje Op Bruno's Wijze op. Daarmee verkoopt hij tien soorten ambachtelijk gemaakte kroketten, van de klassiekers tot seizoensproducten als mosselkroket met bier of aspergekroket met gebakken zalm.

Die zijn via zijn website te bestellen.

***** Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen *****

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio