© GVA

© GVA

1 / 2

Mary and the Girl schitteren nog één keer

Muzikale nostalgici weten zaterdag 21 februari waarheen, want dan treedt het vroegere newwave- en rockcombo Mary and the Girl voor het eerst in twintig jaar weer op. En naar alle waarschijnlijkheid meteen ook voor het laatst.

Hans Otten

Mary and the Girl kende eind jaren tachtig en begin jaren negentig in eigen land enkele succesjes in het rock- en newwavegenre dat voor die tijd zo kenmerkend was. Maar het was een van die mooie liedjes die een kort leven beschoren zijn, want amper zeven jaar na het ontstaan hield de Kempense band in 1994 zijn allerlaatste optreden.

Toch staan twintig jaar later het Geelse echtpaar Marie Haest (zang) en Peter Ooms (gitaar) en de Herentalsenaren Paul Van Peer (toetsen) en gebroeders Dirk (bas) en Guy Huysmans (drums) voor een eenmalig reünieoptreden van Mary and the Girl weer samen op het podium.

Op Paul na waren alle bandleden de voorbije twee decennia muzikaal actief gebleven. Dirk en Guy speelden jaren samen in een band, Peter is actief in enkele bluesgezelschappen en Marie zingt met haar twee dochters in een a capellakoor. Die verzorgen zaterdag samen met Herentalsenaar en fan van het eerste uur Bert Geeraerts de backing vocals.

Tickets voor het concert in zaal ’t Hof op de Grote Markt van Herentals kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa.

***** Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen *****

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio