Drukke wegen krijgen eigen fietspaden

De buurt zette enkele jaren geleden uit protest zelf (nep)flitspalen in Veldhoven Foto: Hilde Van Geirt

Drukke wegen krijgen eigen fietspaden

Print
Herentals - Herentals laat een reeks studies opmaken voor de aanleg van nieuwe fietspaden in de drie deelgemeentes. Het gaat vooral om hoofdwegen of druk gebruikte verbindingsbaantjes.

Sommige buurten krijgen na jaren ijveren eindelijk zicht op de aanleg van fietspaden in hun drukke verkeersstraat. De stad Herentals plant voor volgend jaar de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur en start daarvoor nu het voorbereidende studiewerk op. De firma Antea Belgium uit Antwerpen wordt met die opdracht belast.

Zo mag Veldhoven zich verheugen op eigen fietspaden. De bewoners voeren daar al verscheidene jaren actie rond en plaatsten goed vijf jaar geleden zelfs nepflitspalen om het verkeer aan te zetten de snelheid te verlagen. De woonwijk is een gedroomde route tussen de gewestweg Herenthoutseweg en de grote industriezones Toekomstlaan-Atealaan.

Op de Voortkapelseweg in Noorderwijk wil Herentals de fietspaden vernieuwen, terwijl er voor de Molenstraat en Wiekevorstseweg in Morkhoven nieuwe fietsinfrastructuur is gepland. Ten slotte staat de stad ook in voor het plaatsen van de verlichting op de in aanleg zijnde fietsostrade tussen Herentals en Balen. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio