© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

1/10

Kinderen proeven al van secundair

Duizend zesdejaars van de Kempense basisscholen ontdekten de voorbije dagen in campus Burchtstraat wat de katholieke scholen in Herentals aan richtingen te bieden hebben. Dat gebeurde via actieve sessies.

Met zijn onderwijsbeurs Kieswijzer streek de scholengemeenschap Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh) de voorbije dagen neer in de gebouwen van de campus Burchtstraat. In een dertigtal verschillende workshops kregen de zesdejaars van ongeveer veertig basisscholen uit de ruime Herentalse regio een voorsmaakje van de mogelijke opleidingen binnen de secundaire kOsh-scholen.

Het is al de zesde keer dat kOsh dit kennismakingsgebeuren opzette. Die interactieve ontdekkingstocht moet de zesdejaars helpen bij hun studiekeuze als ze volgend schooljaar de overstap maken naar het middelbaar. Zowat 250 leerlingen per dag werkten zich tijdens Kieswijzer door elk negen workshops heen. Dat gaat van een initiatielesje Latijn tot een demonstratie haartooi, van wetenschappelijke experimenten tot het verstekken van een plantje in de tuinbouw.

**** Lees woensdag het hele verhaal van Gazet van Antwerpen editie Kempen ****

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio