Derde aanvraag voor megaverkaveling in Morkhoven

In het masterplan schetst IOK de gewenste uitbouw van de vier verkavelingen in Morkhoven. De aangeduide verkaveling Draeybomen is die van IOK zelf, de derde aanvraag heeft betrekking op de reeks percelen uiterst rechts. Foto: GVA

Derde aanvraag voor megaverkaveling in Morkhoven

Print
Herentals - Een projectontwikkelaar wil in hartje Morkhoven (Herentals) een woonzone met 23 loten en een meergezinswoning uitbouwen. Het maakt deel uit van het binnengebied waar op termijn 180 nieuwe woongelegenheden bij komen.

De firma Evillas uit Sint-Pieters-Leeuw heeft bij de stad Herentals een verkavelingsvergunning aangevraagd voor 23 loten voor eengezinswoningen en één lot voor een meergezinswoning of appartementsgebouw. De plannen hebben betrekking op het gebied in de Molenstraat in Morkhoven, ten oosten van het bekende houtbedrijf Hout Luyten. 

Deze geplande verkaveling is in feite de derde in een rij van vier die de volgende jaren in het binnengebied van Molenstraat-Doornestraat-Schransstraat tot ontwikkeling komen.

Intercommunale IOK maakte op vraag van het Herentalse stadsbestuur enkele jaren geleden een masterplan voor deze zone op. Die stelde dat er via enkele verkavelingen plaats is voor 180 bijkomende woongelegenheden. Dat zou het bevolkingscijfer van Morkhoven in één klap met vijftien procent doen aangroeien.

 

*******Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen ******  

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio