STAKING: Bereidheid tot staken in Herentals eerder beperkt

Print
Herentals - De werknemers van koekjesfabriek Mondeléz-LU hebben het bedrijf volledig platgelegd. Maar elders op de Herentalse industriezones is maandag bitter weinig van de stakingsdag te merken.

Net als tijdens de provinciale stakingsdag enkele weken geleden heeft het personeel van de bekende koekjesfabriek Mondeléz-LU het bedrijf volledig geblokkeerd. De werknemers verlieten de fabriek maandagochtend om 2u. Nadien kwamen er geen werkwilligen meer opdagen.

Maar de grote Herentalse industriezones Atealaan-Toekomstlaan-Wolfstee-Klein Gent geven niettemin de indruk van een normale werkdag. Alle bedrijven lijken gewoon aan het werk te zijn. Enkel bij de magazijnen van Nike in Herentals bleven de poorten gesloten.

Een vliegend piket heeft maandagochtend wel een tweetal uurtjes een kruispunt op Wolfstee bezet, waardoor er enige tijd verkeerschaos heerste.

Bij de stedelijke diensten is de hinder door de staking beperkt. Afgezien van de dienst Burgerzaken zijn de meeste diensten gewoon open, net als kinderopvang Hummeltjeshof.

Groter is de hinder in het Algemeen Ziekenhuis Herentals.Bepaalde afdelingen op de dienst radiologie werken niet, waardoor er wachttijden zijn. Ook het operatiekwartier werkt slechts op halve kracht.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio