De verschillende vakbonden hebben maandagochtend om 4.15u hun posities ingenomen op alle invalswegen naar de industriezones in Geel. Daarbij sloten ze het belangrijke knooppunt tussen de industriegebieden onder de zogenaamde fly-over af.

Ook de afritten Geel-West op de E313, die op deze fly-over uitkomen, zijn sinds vanmorgen afgesloten. Signalisatiewagens op de snelweg geven dat aan.

Alle mogelijke toegangswegen naar de industriezones Janssen Pharmaceuticalaan en Bell Telephonelaan zijn volledig geblokkeerd. Niemand mag er langs, met uitzondering van veiligheidsfunctionarissen van de verschillende bedrijven. Zij hebben daarvoor een speciaal attest gekregen.

De stakings- en blokkeringsactie verliep zonder al te veel incidenten.

In het centrum van Geel vond dan weer een positieve stakingsactie plaats. Përsoneelsleden van het Centrum voor Basiseducatie deelden op de Markt gratis 'soep voor solidariteit' uit.

In de acht secundaire scholen van Kogeka (katholiek onderwijs Geel-Kasterlee) staakten maandag zo'n honderd van de in totaal 750 personeelsleden. Leerlingen waren er nauwelijks op school, buiten enkelen die een inhaalexamen moesten afleggen.