© GVA

Plein geeft speelgoed weg aan kindjes

Sinterklaas mag de kindjes in gezinnen die het niet zo breed hebben niet overslaan, redeneerde Joyz Meuleman uit Herentals. Daarom organiseert ze op eigen houtje een speelgoedgeefplein op 3 december.

Hans Otten

De geefpleinen die ook in onze regio her en der de kop opsteken, hebben hun wortels in instanties of verenigingen die zich met armoede en/of ecologie bezig houden. Maar het allereerste Herentalse geefplein dat op 3 december in zaal ’t Hof plaatsvindt, gaat uit van één enkele dame die zich het lot van mensen met wat minder middelen aantrekt.

Naar Antwerps voorbeeld besloot Joyz Meuleman ook in Herentals geefpleinen op te zetten. "Zeker met de feestdagen in aantocht wilde ik een geefplein met kinderspeelgoed organiseren", zegt ze. Na overleg met de stad valt dat samen met een sinterklaasfeestje dat het OCMW in zaal 't Hof opzet.

Maar het Herentalse geefplein is voor iedereen toegankelijk van 13u tot 17u, zowel om speelgoed uit te kiezen, maar vooral ook om oud, maar nog bruikbaar speelgoed gratis weg te schenken. "Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen nog speelgoed liggen hebben, terwijl de kinderen eruit zijn gegroeid. In plaats van dat op zolder te stoppen of weg te gooien, kunnen zij er andere mensen blij mee maken."

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio