Beerschot Wilrijk moet het zonder sterkhouder doen in finalewedstrijden

Foto: Belga

Beerschot Wilrijk moet het zonder sterkhouder doen in finalewedstrijden

Print
Geen finalewedstrijden voor Tom Pietermaat. De sterke verdedigende middenvelder van KFCO Beerschot Wilrijk liep zoals gevreesd een enkelbreuk op in de wedstrijd tegen OH Leuven

Tom Pietermaat kreeg bevestiging voor wat door iedereen gevreesd werd. Hij liep inderdaad een enkelbreuk op en ziet zo de belangrijke finalewedstrijden van begin maart aan zijn neus voorbij gaan. Voor zijn ploeg Beerschot Wilrijk alleszins een zware aderlating in het vooruitzicht van de dubbele confrontatie met Cercle Brugge met als inzet promotie naar 1A.

"Het seizoen 2017-18 zit er inderdaad op voor mij," aldus Tom. "En dat net voor de grote apotheose. Een breuk is altijd ernstig, maar net nu komt dat dubbel hard aan. Ik wou een bal recupereren en ben zo over mijn enkel gegaan, vermoed ik. Het was een ongeluk. Mijn jonge tegenstander Vekeman van OH Leuven valt niets te verwijten."

"Morgen wordt beslist wat er met mijn enkel gaat gebeuren. Een operatie, een pin met een gewicht ... ik zie het later wel. Ik hoop dat de onbeschikbaarheid beperkt blijft tot een drietal maanden, zodat ik niets van de voorbereiding op volgend seizoen hoef te missen."

"Ik wil met mijn ploegmakkers toeleven naar de finalewedstrijden en ze gretig en opgedraaid aan de aftrap zien komen. Daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen. Ook al is het slechts naast de lijn, ik zal me laten horen," klinkt Tom strijdvaardig. 

MEER VOETBALNIEUWS