FCO Beerschot Wilrijk - VW Hamme 1-1

Hoe onrechtvaardig voetbal kan zijn

Print
Ditmaal slaagde Beerschot Wilrijk er niet een vroege achterstand om te zetten in een overwinning, die nochtans dubbel en dik had geweest. Met prachtig combinatievoetbal werd Hamme murw gespeeld, maar de kansen werden niet omgezet, zodat het eerste puntenverlies meteen een feit was. Toch kregen de spelers van Beerschot Wilrijk een staande ovatie van hun supporters bij het verlaten van het veld.

Beerschot Wilrijk begon het meest overtuigend met snel combinatiespel en de nodige dreiging. Toen Kurtulus voor VW Hamme net voor het kwartier een hoekschop mocht trappen, werd de bal in eerste instantie nog half weggewerkt, maar de rebound verdween via Romeo Gomez in het dak van het doel achter Clepkens: 0-1.
De thuisploeg was dus opnieuw op achtervolgen aangewezen. Vanaf dan stond er maar één ploeg meer op het veld. Vermeiren werd op weg naar doel onderuit gehaald door Dujardin. Een poging van Losada verdween via een been in hoekschop, Kurtulus haalde een kopbal van Vermeiren de lijn en met een beenveeg bracht doelman De Vroe redding op een schot van Thompson. Een combinatie Schaessens - Boulaouali bracht Vermeiren alleen voor De Vroe en deze keer was het wel raak: 1-1.
Beerschot Wilrijk bleef snel over de grond combineren met veel spelers in beweging zonder de bal. Er kwamen ook kansen en een pegel van De Jonghe stierf op de vuisten van De Vroe, maar de 1-1 tussenstand bleef tot de rust op het bord.
Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Een fris en snel combinerend Beerschot Wilrijk en constant aanvalsgolven richting doel van Hamme. Pogingen van Thompson en Boulaouali met en het hoofd en Pietermaat gingen rakelings naast. De gasten konden enkel met man en macht aan verdedigen denken. Het regende lage flankvoorzetten voor het doel van doelman De Vroe, maar telkens was het net niet. Toch hielden de gasten stand en bleef een verdiende treffer voor de thuisploeg uit. Tien minuten voor tijd werd Ruyinx ingebracht voor Maes. Op tegenaanval verscheen Mariën plots alleen voor doelman Clepkens die tot tweemaal redding bracht. Hoe de thuisploeg nog aandrong, de verlossende winnende traffer bleef deze keer uit. Zelfs na een hevig geharrewar voor het doel van Hamme kreeg Boulaouali de bal net niet over de doellijn.

 

HF
Scheidsrechter: Brinckman
FCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Thompson, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens, Maes, (81' Ruytinx) Boulaouali, Losada, Vermeiren.
VW HAMME: De Vroe, De Kegel, Dujardin, Vercruysse, Kurtulus, Impens, Speltdooren (90' Vergeylen), Deppe (74' Mariën., Romero Gomez, Dekuyper, De Wilde (58' Vanderputte).
Doelpunten: 14' Romero Gomez 0-1, 32' Vermeiren 1-1,  
Gele kaarten: 76' Vercruysse, 90' Impens. 
Rode kaarten: Geen.  

Meer voetbalnieuws