© GMAX

Beerschot Wilrijk boekt mooi resultaat tegen Turkse eersteklasser

Samouel Eto'o zakte met Antalyaspor wel mee af naar het Olympisch stadion van Kiel, maar hij kwam niet in actie. Beerschot Wilrijk gaf de overwinning pas in de slotminuut uit handen na een fel bevochten duel. Een late vrijschop werd door Diego onhoudbaar voorbij Clepkens getrapt.

Hugo Fret

Er was nog geen minuut verstreken toen De Jonghe na een collectieve aanval nipt naast schoot. Tijdens de daarop volgende 5 minuten moest Clepkens met drie reddingen uitpakken om Antalyaspor van een doelpunt te houden. De gasten speelden technisch verzorgd voetbal, maar naast Clepkens kon Beerschot Wilrijk ook rekenen op een sterke Swinkels in het centrum van de verdediging.Hoe verder de minuten verstreken, hoe beter de thuisploeg in de wedstrijd kwam. Het balbezit was nog wel meestal voor de gasten, maar Beerschot Wilrijk stak met enkele vlotte combinaties nu toch ook de neus aan het venster. Zo genoten de 1600 toeschouwers, ondanks de 0-0 ruststand van een best aangename eerste helft.

Na een snel genomen vrijschop kort na de pauze verscheen Gural alleen voor Clepkens. Die werd gelobd, maar de snel teruggekeerde Van den Bergh ontzette nog in hoekschop.Na een uur spel deed zich plots een incident voor in een wedstrijd die tot dan erg sportief verlopen was. Dat kostte Gural een rode kaart wegens een elleboogstoot en Van den Bergh kreeg geel wegens een voorafgaande overtreding. Na overleg met beide aanvoerders en beide trainers ging de wedstrijd verder, met een dubbele wissel bij de thuisploeg. Pietermaat en Nfor werden vervangen door Schaessens en Placca. Na een kort genomen vrijschop van Messoudi zette Hernan Losada met een mooi gekruld afstandsschot Beerschot Wilrijk op voorsprong. Antalyaspor ging nu nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Clepkens redde met een schitterende reflex een kopbal van Chico en een poging van Kadah streelde de paal, maar ging voorlangs. In de allerlaatste minuut kreeg Antalyaspor een licht toegekende vrijschop centraal voor doel. Diego trapte onhoudbaar voorbij de muur en Clepkens.

Antalyaspor trad trouwens niet aan met zijn Kameroense sterspeler Samuel Eto’o. Door transferperikelen speelde de spits geen seconde, maar toch was hij rond het Olympische Stadion te vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

TOESCHOUWERS: 1.600

SCHEIDSRECHTER: Lagaert

DOELPUNTEN: 66’ Losada 1-0

KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Swinkels, Van den Bergh, Pietermaat (64’ Schaessens), Geudens, De Jonghe, Messoudi (73’ Maes), Losada, Boulaouali, Nfor (64’ Placca)

ANTALYASPOR: Ozenc, Inkoom, Makoun, Kurtulus, Mailla, Ozkan, Gural, Celustka, Ozturk (35’ Fransisco Chico), Aytac, Kadah

GELE KAARTEN: Fransisco Chico, Van den Bergh, Schaessens

RODE KAARTEN: 60’ Gural

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws