FCO Beerschot Wilrijk - VW Hamme 3-1

Beerschot Wilrijk algemeen kampioen van derde klasse

Het prestigeduel met als inzet de titel van algemeen kampioen van derde klasse ging verdiend naar FCO Beerschot Wilrijk. Een galawedstrijd die de toeschouwers nooit verveelde, waarin Beerschot Wilrijk de kroon op het werk zette.

In vergelijking met de ploeg die vorig weekend kampioen werd, voerde coach Dennis van Wijk twee wijzigingen door. Losada (ziek) en Hmouda (geblesseerd) werden vervangen door Thompson, waardoor De Jonghe een rij hoger speelde en Ratko Vansimpsen, waardoor Ventôse rechts op het middenveld werd uitgespeeld.

Ondanks de eerste warmte werd er aan vrij hoog tempo gespeeld. De thuisploeg startte het gretigst, met in de hoofdrol een moeilijk af te stoppen Jimmy De Jonghe. Dat resulteerde in gevaarlijke pogingen van Geudens, Vansimpsen, De Jonghe en Pietermaat. Hamme stelde hier één poging van Hadzic tegenover, maar zijn kopbal vloog over. Voor een doelpunt was het wachten tot minuut 23. Ratko Vansimpsen stuurde knap vanop de middenstip Ventôse alleen op doelman De Vroe af en die maakte de klus af: 1-0.

Voorsprong verdubbeld

In de tweede helft liet Beerschot Wilrijk het balbezit en het spel iets meer aan Hamme, om af en toe gevaarlijk trachten uit te breken. Aan kansen kwam Hamme niet en Beerschot Wilrijk sprong slordig om met de kansen die zich aanboden op tegenaanval. Even voorbij het uur was het toch raak. Jimmy De Jonghe won zijn duel op het middenveld en stuurde opnieuw Ventôse weg die opnieuw niet miste en de voorsprong verdubbelde.

Toen enkele minuten Thompson een gemeten voorzet verstuurde, kopte Vansimpsen de mooi de 3-0 op het bord. Wedstrijd gespeeld en dus tijd voor beide trainers om een aantal vervangingen door te voeren. Maertens redde nog de eer voor Hamme via een onhoudbaar schot vanop links. Zo kroonde Beerschot Wilrijk zich verdiend en vrij vlot tot algemeen kampioen van derde klasse.

Doelpunten: 23' Ventôse 1-0, 64' Ventôse 2-0, 68' Vansimpsen 3-0, 78' Maertens 3-1.

Meer voetbalnieuws