Stagedagboek Beerschot Wilrijk: herinneringen ophalen uit de tijd van Lozano

Foto: WAS

Stagedag 2

Stagedagboek Beerschot Wilrijk: herinneringen ophalen uit de tijd van Lozano

Print
Wilrijk / Kiel - Alweer een meer dan geslaagde stagedag. Tijdens de vroege voormiddag bleef het nog even bewolkt, winderig en fris, maar tegen de middag brak de zon er door en liepen de temperaturen weer uit tot boven de twintig graden. Ideale omstandigheden dus om te trainen en dat gebeurde ook.

Vrijdag was er wel geen ochtendloop, maar wel stonden er twee doorgedreven, vrij pittige trainingen op het programma van telkens meer dan twee uur. De revaliderende Vinnie Verhoeven, Yoeri Sprengers en Anthony Portier verschenen tijdens de voormiddag mee op het oefenveld om daar hun oefeningen te doen met kinesist Toon. Tijdens de namiddag werkten ze hun individueel programma binnen af.

Gewezen Beerschotter Walter Cornelis die de laatste jaren gedurende een groot deel van het jaar in Andalusië verblijft, kwam langs en had een tester bij van een plaatselijke ploeg. De 29-jarige David, een controlerende middenvelder, nam aan de twee trainingen deel en liet een degelijke indruk, maar of het tot een transfer komt is heel twijfelachtig. Beerschot Wilrijk beschikt immers reeds over een erg brede kern.

Naast Walter Cornelis brachten nog twee Spanjaarden een bezoek aan de training. Beiden werden in 1967 geboren op het Kiel en verbleven er respectievelijk tot hun 12 en 16 jaar. De twee neven, José Tormillero en José Louise Hernandez, speelden in die dagen zelfs voor Beerschot en hun ouders waren nauw bevriend met de ouders van materiaalman Seba, die ook uit dezelfde streek afkomstig zijn. Beiden baten nu samen een visrestaurant uit in de buurt van Estepona. Ze spraken zelfs nog vrij goed Nederlands en volgen Beerschot Wilrijk nog steeds via internet. Het was prettig herinneringen ophalen uit de tijd van Lozano, Mucher en Walter Meeuws. Aan het einde van de trainingen gingen ze met de hele ploeg op de foto.

Ratko Vansimpsen wees ons op een foutje in de berichtgeving van gisteren. De vierde kaarter op het vliegtuig was niet Jimmy Fockaert, maar Jimmy De Jonghe, waarvan akte. "En ik heb gewonnen," voegde Ratko er nog fijntjes aan toe met een knipoog.

MEER VOETBALNIEUWS