FCO Beerschot Wilrijk - Hoogstraten VV 2-0

Beerschot Wilrijk wint dankzij doelpunt in iedere helft

Print
Dankzij verdiende winst tegen Hoogstraten behoudt Beerschot Wilrijk met het oog op de topper van volgende woensdag vier punten voorsprong op eerste achtervolger Oosterzonen.

Op drie plaatsten wijzigde coach Urbain Spaenhoven zijn ploeg in vergelijking met de laatste wedstrijd op Rupel Boom. Zo verschenen Muñoz-Herrera, Tom Pietermaat en Mike Smet aan de aftrap in plaats van Daal, Hmouda en De Smedt.

Hoogstraten was duidelijk naar het Kiel afgezakt met de bedoeling één puntje uit de brand te slepen. De gasten trokken zich op eigen helft terug en lieten de bal tot aan de middellijn aan de thuisploeg. Het was dus aan Beerschot Wilrijk om geduldig te blijven combineren op zoek naar een opening.

De eerste grote kans viel voor de voeten van Vansimpsen na afleggen met het hoofd door Santermans. Zijn schot vloog via de bovenkant van de lat over. Enkele minuten later was het wel raak. Ventôse controleerde een voorzet met de borst, was sneller dan zijn verdediger en punterde de bal voorbij doelman Pauwels: 1-0. Met de rust in zicht kwam Losada nog tweemaal dichtbij een doelpunt, maar doelman Pauwels bracht telkens redding.

Ook na de rust bleef het moeilijk voor de thuisploeg om op een druk bevolkt middenveld de vrije man te vinden. Het was wachten tot de 65ste minuut op een tweede doelpunt. Losada opende met een gemeten kruispas op Ventôse. Die zette perfect voor doel waar Vansimpsen van dichtbij scoorde: 2-0.   

Met nog een kwartier te spelen werden drie wissels doorgevoerd, waarvan twee door Hoogstraten. 


Doelpunten: 24' Ventôse 1-0, 65' Vansimpsen 2-0

Meer voetbalnieuws