FCO Beerschot Wilrijk - Woluwe-Zaventem 1-0

Overwinning zonder veel glans

Print
Na het jeugddefilé van meer dan 600 jeugdspelers en nadat beide elftallen met een aantal G-sporters het veld hadden betreden, kon de wedstrijd van start gaan. Om hun tweede plaats minstens veilig te stellen en na de recente zes op zes was Beerschot Wilrijk verplicht de drie punten thuis te houden tegen Woluwe Zaventem. Die opdracht lukte, maar zonder veel glans en slechts met één doelpuntje verschil.

Het eerste gevaar kwam er via de thuisploeg met een schietkans van Losada op aangeven van Hmouda en even later werd een nieuwe poging van Losada afgeweerd in hoekschop. Na een veelbelovend begin viel er de eerste helft niet veel meer te beleven. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar kansen werden amper gecreëerd.

Vooral Dyron Daal bleek niet te best geïnspireerd. De enige dreiging in de vorm van een paar schoten op doel kwam van Losada. Zo beleefden doelman Snyders en de toeschouwers een bijzonder saaie eerste helft.

Na de rust scoorde Beerschot Wilrijk dan toch. Een afvallende bal werd door De Smedt opnieuw voor doel gebracht, waar Fockaert attent reageerde en voorbij Crimi in doel kopte.

Veel verbeterde het spelpeil hierna niet, maar zo lang de voorsprong slechts één doelpunt telde, bleef er enige spanning in de partij. Gelukkig voor de thuisploeg bracht Woluwe Zaventem er aanvallend evenmin iets van terecht. Zo bleef het bij een magere, maar wel verdiende 1-0 overwinning.  


Doelpunten: 55' Fockaert 1-0.

Meer voetbalnieuws