© Gmax

Volgend jaar weer stadsderby Berchem Sport - Beerschot-Wilrijk

De Antwerpse voetballiefhebbers mogen zich eindelijk nog eens opmaken voor een derby tussen twee van de drie Antwerpse traditieclubs Berchem Sport en FCO Beerschot-Wilrijk.

Hugo Fret

Hoewel het voorstel voor de reeksindeling van derde klasse voor volgend seizoen dat momenteel op trafel ligt nog niet definitief is goed gekerurd, toch is het nu reeds zeker dat Berchem Sport en Beerschot-Wilrijk in dezelfde reeks zullen spelen. Dat verzekerde de voorzitter van de derdeklassers bij aanvang van de vergadering.

Het is van in het seizoen 1991-92 geleden dat beide ploegen in competitieverband nog eens tegenover elkaar stonden. Bij zowel Berchem Sport als bij Beerschot-Wilrijk wordt nu reeds uitgekeken naar die twee wedstrijden. De media en de supporters zullen tijdens de dagen die vooraf gaan aan die derby's zeker het nodige spanningsveld creëren.

Beide ploegen vinden het wel jammer dat er niet meer ploegen uit de regio en Oost-Vlaanderen in hun reeks werden ondergebracht. Er wordt vooral nog gehoopt dat Rupel Boom aan hun reeks wordt toegevoegd. Vermits de A-reeks momenteel 19 ploegen telt en de B-reeks slechts 18, lijkt dat perfect mogelijk te zijn.

Het voorstel voor de B-reeks: Woluwe Zaventem, Cappellen, Sprimont, Ciney, Bocholt, Walhain, Hasselt, Hoogstraten, Berchem, Beerschot Wilrijk, Kelmis, Tienen, Diegem, Oosterzonen, Tempo Overijse, Luik, Grimbergen, Hamoir.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws