Wijkschool 'De Paddenstoel' gaat dicht

Een laatste keer protesteren tegen de sluiting van De Paddenstoel Foto: Guy Van Nieuwenhuysen

Wijkschool 'De Paddenstoel' gaat dicht

Print
Turnhout - De gemeenteraad heeft maandagavond besloten dat de stedelijke kleuterschool De Paddenstoel op het einde van dit schooljaar de deuren sluit.

Ondanks verschillende protestacties besliste het stadsbestuur om de wijkschool De Paddenstoel te sluiten. Het actiecomité dat zich tegen de sluiting verzet, had nog spreekrecht gevraagd op de gemeenteraad, maar heeft dat om formele redenen niet gekregen.

Gemeenteraadslid Paul Meeus (Vlaams Belang) richtte zich tot elke partij afzonderlijk om zijn afkeuring te tonen. De wijkgerichte werking van de CD&V, de verwijzing naar de kindvriendelijke stad, een strijdpunt voor de sp.a, het passeerde alweer allemaal de revue.

De wijkschool sluit na dit schooljaar en de grond wordt verkocht. De leerlingen kunnen terecht in de twee andere vestingen van het stedelijk onderwijs, of in andere kleuterscholen in de buurt. "Er is voldoende capaciteit", zegt schepen van Onderwijs Marc Boogers.

De voorbije dagen verschenen nog heel wat paddenstoelen in de stad. Maandagavond waren de grootste exemplaren te zien in de raadzaal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio