Brentjens verlaat de politiek

Erwin Brentjens Foto: Bert De Deken

Brentjens verlaat de politiek

Print
Turnhout - Oud-burgemeester Erwin Brentjens (N-VA) neemt ontslag als gemeenteraadslid in Turnhout.

Twee dagen nadat de N-VA een nieuw bestuur heeft gekozen in Turnhout, neemt Erwin Brentjens ontslag als gemeenteraadslid. Het was al duidelijk dat de partij verder wilde zonder Brentjens. "Maar Erwin doet dit om persoonlijke redenen. Met de partij heeft het niets te maken", zegt Paul Van Miert.

In een korte mededeling schrijft Erwin Brentjens: "Na rijp beraad heb ik beslist om ontslag te nemen als gemeenteraadslid van de stad Turnhout. Dit omwille van persoonlijke en familiale redenen. Voorts benadruk ik dat ik geen enkele toelichting over dit ontslag wil geven. Ik wens tot slot mijn dank uit te drukken naar eenieder voor het in mij gestelde vertrouwen tijdens de voorbije jaren en vooral naar alle Turnhouters die mij in het hart droegen en mij hun stem gegeven hebben." 

Bij de ex-N-VA'ers, die nadat Turnhout onbestuurbaar was verklaard, uit de partij werd gezet, wordt de champagne ontkurkt. Marc Van Damme: "In politiek is er geen plaats voor Einzelgängers en na 2 jaar komt eindelijk de ware toedracht van de val van Brentjens aan het licht."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio