Ouders protesteren tegen sluiting Paddenstoel

Print
Turnhout - De ouders van de kleuterschool De Paddenstoel in de Jozef Simonslaan geven hun school niet op. Een delegatie van twintig ouders daagde dinsdagavond op tijdens de commissievergadeirng om te praten met de gemeenteraad.

De ouders deelden foto's uit van de kinderen op school, om de gemeenteraadsleden duidelijk te maken dat ze niet beslissen over cijfers en gebouwen, maar over kinderen.

"Je kan blijven praten over cijfers, maar de school heeft een ziel", pleitte een van de ouders. "Het gaat niet over een conciergewoning en tweee containerklassen, maar over kinderen."

De wijkschool telt opnieuw 40 leerlingen. Ze is de voorbije jaren opgeleefd, onder meer omdat in de buurt enkele nieuwe wijken zijn gebouwd. "Kom eens langs", nodigden de ouders de politici uit. 

Ook buurtbewoners pleitten voor het behoud van de school. "De wijk is heel stedelijk. De school is de enige speelruimte voor de kinderen uit de buurt."

Paul Meeus (Vlaams Belang) pleitte ook voor een consequent beleid. "Als het stadsbestuur zegt dat het gaat voor het behoud van het stedelijk onderwijs, mag ze deze school niet sluiten. In het verleden zijn al scholen gesloten. Dat is telkens een verarming voor de buurt gebleken.Het is geen schande om een standpunt te herzien. Het kan zelfs alleen maar in uw voordeel pleiten."

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio