© Guy Van Nieuwenhuysen

Deze sluikstorter heeft betaald

Als ik mijn afval in een officiële huisvuilzak steek, heb ik er wel voor betaald. Dat moet de sluikstorter die zijn afval op de parking Muylenberg achterliet, hebben gedacht. Maar zo werkt het niet.

Met de invoering van het diftarsysteem zijn de oude, rode huisvuilzakken in Turnhout waardeloos geworden. De ophalers nemen enkel het restafval dat correct in de grijze containers zit, mee. Een afvalsteward belt wel aan bij de bewoners die nog een huisvuilzak buiten plaatsten. "Er stonden in Turnhout rode huisvuilzakken buiten, maar dat aantal is beperkt", zegt Kathleen Mertens van de IOK Afvalbeheer. "Ook in andere gemeenten kwam dat voor bij de eerste diftarophaling."

Afval op een parking achterlaten is uiteraard verboden. Sommigen vrezen dat het sluikstorten in Turnhout na de invoering van het diftarsysteem nog zal toenemen. Volgens de IOK leren eerdere ervaringen dat dat niet het geval is. Paul Moelans (N-VA) en Dré Wolput (CD&V) verwijten het stadsbestuur dat het niet op een mogelijke toename van de sluikstorten heeft geanticipeerd. Schepen Luc Debondt (TIM) werkt op dit ogenblik aan een sluikstortplan.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio