Oppositie lust stedelijk budget niet

Het is de plicht van de oppositie om oppositie te voeren. Dat blijkt elk jaar weer bij de bespreking van de stedelijke begroting. Vooral de gestegen armoede in Turnhout baart de partijen zorgen, zo bleek uit hun reacties.

gvn

Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) wenst dat de stad eerst in mensen investeert, en pas daarna in bakstenen. Meer geld om jonge gezinnen naar Turnhout te lokken, om de tewerkstellingsgraad in de stad te verhogen en om de criminaliteit verder terug te dringen, zegt Van Lommel, die de kostprijs voor een verdere exploitatie van het stedelijke zwembad moeilijk te slikken vindt.

Erwin Brentjens (N-VA) stelt aan de hand van het stijgende aantal onbetaalde schoolrekeningen de toenemende armoede in Turnhout vast. Marc Van Damme (ex-N-VA) doet niet eens de moeite om de visie van zijn partij te verantwoorden. Hij beperkt zich tot een 'nee'.

Pierre Gladiné (DE Stadslijst) ziet wel positieve elementen in de meerjarenplan, zoals een duidelijk plan voor de heraanleg van straten en pleinen. "Dat perspectief zal alvast in de Gierledreef goed worden onthaald." Maar Gladiné mist wel een heraanleg van de as Tramstraat-Robsonplein-Brugstraat en zoekt vergeefs naar middelen om meer tweeverdieners aan te trekken in de stad.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio