Nieuwe parkeerbeleid is stap vooruit

Print
Turnhout - De Turnhoutse gemeenteraad is blij met het nieuwe parkeerbeleid. Toch laakt de oppositie het gebrek aan inspraak bij de besluitvorming.

Lagere parkeertarieven, een uitgebreide blauwe zone ten westen van de spoorweg, meer parkeermogelijkheden met de werknemerskaart. Dat zijn de voornaamste krachtlijnen van het nieuwe parkeerbeleid in Turnhout. De oppositie noemt het een stap vooruit. Paul Meeus (Vlaams Belang) benadrukt dat zijn partij al langer om lagere parkeertarieven en de invoering van een blauwe zone vroeg.

Toch is de oppositie niet tevreden. Pierre Gladiné (DE Stadslijst) betreurt dat de oppositie geen inspraak heeft gekregen. De verschillende oppositiepartijen blijven aandringen op de invoering van een 'Turnhouts halfuurtje' in de plaats van de huidige regeling, waar in sommige winkelstraten een halfuur gratis parkeren mogelijk is, maar elders het 'Turnhouts kwartiertje' geldt.

De werknemerskaart biedt meer parkeermogelijkheden, maar is wel duurder, 250 euro per jaar, geworden. Te veel volgens Marc Vandamme (ex-N-VA), maar dat vindt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) niet. "We bieden de werknemers ook een waardevol alternatief. Ze kunnen gratis parkeren op de parking stadspark en een jaarabonnement voor een leenfiets in het fietshuis nemen voor 100 euro."

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio