Sociale sector is solidair met stakers

Print
Turnhout - Het Centrum voor Basiseducatie in Turnhout staakte maandag mee. CAW De Kempen deed dat niet, maar voerde wel een solidariteitsactie. Ook het personeel van het Woonhuis verklaarde zich solidair met de stakers.

De personeelsleden van het Centrum voor Basiseducatie pleitten voor een verSOEPeling van de aangekondigde regeringsmaatregelen. Wie passeerde in de Otterstraat, kreeg daarom een kom dampende pompoensoep aangeboden. 

De overburen van het Woonhuis staakten niet, maar lieten met een boodschap voor het vensterraam wel weten solidair te zijn.

Ook de werknemers van CAW De Kempen werkten verder, omdat ze vanwege de aangekondigde maatregelen vrezen dat er de volgende jaren nog veel meer werk op hen zal afkomen. "De maatregelen geven ons uitzicht op een maatschappij waarin kansen, solidariteit en rechtvaardigheid schaars worden", zegt Frans Heylen. Medewerkers en sympathisanten vormden voor de deur van het kantoor in Turnhout een lange wachtrij, als symbool voor de toenemende welzijnsnoden.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio