© Bert De Deken

© Peter Gevers

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Foutparkeerders verlammen verkeer in het centrum

Het verkeer in het centrum van Turnhout stond zondagochtend bijna een halfuur helemaal stil. Er ontstonden lange files in de centrumstraten. De hinder werd veroorzaakt door enkele foutparkeerders in de Warandestraat.

gvn

De hinder werd veroorzaakt door enkele foutparkeerders in de Warandestraat. Een gelede bus van De Lijn die uit de Sint-Antoniusstraat kwam, kon daardoor haar bocht niet meer nemen om de Warandestraat in te draaien.

“De wagens stonden zelfs stil in mijn straat, en dat op een zondag”, merkte schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) op. De schepen was zelf poolshoogte komen nemen. “Rond de rommelmarkt parkeren de bezoekers op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen. Er is voldoende ruimte in de parkeergarage onder het Warandeplein, maar ze parkeren liever waar het niet mag. En dan krijg je zoiets. Ik ga vragen om strengere controles en boetes tegen foutparkeerders op zondag.”

In de file reden ook diverse bussen van De Lijn zich vast. Controleurs van De Lijn probeerden samen met de politie het verkeer weer op gang te krijgen, nadat de foutparkeerders op de rommelmarkt gevonden waren.

Ook na de middag veroorzaakten foutparkeerders ernstige verkeershinder in de Warandestraat. De politie moest op zoek naar de overtreders om het verkeer weer vlot te krijgen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio