© onbekend

Laatste kaarten voor acrobatisch orgelconcert

Een combinatie van een orgelconcert en een circusact is ongewoon, maar deze week wel in Turnhout en in Hoogstraten te zien. Voor wie zich haast, zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.

gvn

Carré Curieux en Serge Schoonbroodt combineren orgel en acrobatie. Terwijl de muziek uit de orgelpijpen wordt geblazen, dansen de acrobaten een teder ballet op grote hoogte in de kerk.

In de Sint-Pieterskerk in Turnhout zijn er twee uitvoeringen op donderdag 20 november. Alleen voor het middagconcert om 14u zijn er nog kaarten beschikbaar. Daarvoor moet je terecht in de Warande.

Vrijdag 21 november is er een concert in de Hoogstraatse Sint-Catharinakerk om 20.15u. Ook hiervoor kan je nog enkele toegangskaarten kopen in de Warande.

De vzw Octave plant dit najaar nog diverse concerten met orgelmuziek. Op 5 december om 20.15u speelt Jos Van Immerseel in het kasteel van Turnhout op het clavichord. Een intieme voorstelling waarvoor slechts tachtig kaarten ter beschikking zijn. Een dag later treedt Miklos Spanyi op dezelfde locatie op, eveneens om 20.15u. Wim Winters sluit de reeks kasteelconcerten op 7 december af. Kaarten kan je online bestellen via www.octave.be.

Op 21 december om 17u is er ook een kerstconcert in de Sint-Pieterskerk in Turnhout. Hier musiceren diverse Turnhoutse koren, de Turnhoutse Snaar, leerlingen van de stedelijke academie en Nico Declerck, onder leiding van organist Herman De Houwer. Kaarten via www.octave.be.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio