Slecht fietspad oorzaak van ongeval

Een fietser kwam vrijdagavond zwaar ten val in de Slachthuisstraat. Gemeenteraadslid Erwin Brentjens (N-VA) klaagt de slechte toestand van de fietspaden in die omgeving aan.

gvn

Het slachtoffer was een werknemer van De Lijn die met zijn fiets op weg was naar huis. Vrijdag viel hij rond 18u in de buurt van het transportbedrijf Gilis. Werknemers van een ander bedrijf vonden hem wat later in de gracht. Het slachtoffer had zijn bewustzijn verloren.

In het ziekenhuis stelde de spoedarts een hersenschudding en diverse verwondingen in het aangezicht vast. De man heeft vijf weken herstelverlof voorgeschreven gekregen.

"De fietspaden verkeren in een lamentabele toestand", klaagt Erwin Brentjens. "Op sommige plaatsen is het fietspad overwoekerd met gras en onkruid en her en der ligt zwerfvuil. Er zijn dringend maatregelen nodig om de gevaarlijke situatie aan te pakken."

De heraanleg van de fietspaden in de hele industriezone verloopt in diverse fases. "Ook de heraanleg van de fietspaden in de Tieblokkenlaan, Slachthuisstraat en Zierenbosstraat is gepland in onze meerjarenplanning", zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen).

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio