© Belga

Vic Swerts genomineerd als manager van het jaar

Het magazine Trends nomineerde Turnhoutenaar Vic Swerts voor de titel 'Manager van het jaar'. Swerts is de oprichter van Soudal. Dat bedrijf doet het internationaal erg goed.

gvn

Soudal is een wereldbedrijf op het vlak van voegkitten, PU-schuim en lijmen. Het heeft een jaaromzet van 570 miljoen en heeft meer dan 2100 werknemers. Volgens Trends staan deze cijfers in combinatie met de gedrevenheid en de standvastigheid van Vic Swerts aan de basis van de nominatie. "We zijn in de winning mood", reageert Vic Swerts.

Soudal heeft 44 buitenlandse filialen en levert in 130 landen. Toch is er volgens Vic Swerts nog steeds groei mogelijk. Zelfs in landen als Frankrijk, Italië en Spanje waar het bedrijf al een belangrijke speler op de markt is. Dit jaar nam Soudal nog een verdeler van siliconen in Australië over, verwierf het een Amerikaanse sectorgenoot en een Poolse lijmproducent. Het bedrijf kondigde ook een nieuwe investering van 32 miljoen in Turnhout aan.

De lezers van Trends bepalen wie de manager van het jaar wordt. Ze kunnen daarvoor stemmen van 24 november tot 7 december op de website www.trends.be.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio