Bierfestival met schuimkraag in Turnhout

Foto: e

Bierfestival met schuimkraag in Turnhout

Print
In Turnhout lonkt het jaarlijkse bierfestival ’16 Uren van het Bierpatrimonium’ op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart naar de liefhebber van het betere glas.

Wie graag het betere gerstenat in zijn glas heeft, kan tijdens ‘16 Uren van het Bierpatrimonium’ mogelijk wat ontdekkingen doen. Tijdens dat festival zijn ruim 75 bieren te proeven. “Vergelijk het met een groot café”, zegt Peter Wouters van het organiserende Buurtwerken Molen-Oost. “Alle bezoekers krijgen een catalogus met de beschikbare bieren. Iedereen kiest en betaalt wat hij wil proeven. De selectie hebben wij zelf gemaakt. Het gaat veelal om bieren van onbekende, kleinere brouwerijen en hobbybrouwers. We presenteren voornamelijk Vlaamse bieren en enkele buitenlandse trappisten.”

Bieren aanschaffen om mee te nemen, kan niet. De meeste brouwers zijn ook niet op het festival aanwezig. Enkel de Turnhoutse brouwerij Het Nest, dat bieren zoals Schuppenaas, Hertenheer, Koekedam, Schuppenboer en Kleveretien produceert, heeft er een stand.

Praktisch

‘16 Uren van het Bierpatrimonium’ vrijdag 6 maart van 20 tot 1u en zaterdag 7 maart van 14 tot 1 in Parochiecentrum Turnhout-Oost, Meuletiende 10 in Turnhout. 

Tips om te Doen!