Werken aan Puursesteenweg en kruispunt Klein-Mechelen

Foto: Guy Delforge

Werken aan Puursesteenweg en kruispunt Klein-Mechelen

Print
Bornem - Maandag beginnen de werken aan het fietspad op de Puursesteenweg en de herinrichting van het kruispunt van Klein-Mechelen met de Lodderstraat.

Om zo weinig mogelijk verkeershinder te veroorzaken werken verschillende aannemlers aansluiten op elkaar. Eerst wordt het fietspad op de Puursesteenweg, tussen de spoorweg en de verkeerslichten aan de Lodderstraat, bewerkt en geasfalteerd. Deze werken starten maandag 13 november. Verkeer in de richting van de spooroverweg naar de N16 is toegelaten. Verkeer dat van de N16 komt en richting Bornem wil, wordt vanuit Lodderstraat omgeleid langs Klein Mechelen naar de parallelweg Rijksweg en de Industrieweg. Deze werken en de daaraan gekoppelde omleiding duren wellicht vijf werkdagen.

Nadien wordt de herinrichting van het kruispunt van de Lodderstraat,  Puursesteenweg en Klein-Mechelen uitgevoerd. Er wordt een extra voorselectie aangelegd voor verkeer richting Puurs, waardoor de doorstroming van gemotoriseerd verkeer op dit kruispunt vlotter kan verlopen. Er komt ook een comfortabel fietspad en een veilige oversteekzone voor fietsers.

Tijdens de werken, die wellicht drie weken zullen duren, wordt het laatste deel van Klein-Mechelen aan het kruispunt met de Puursesteenweg afgesloten. De bedrijven op Klein-Mechelen zijn dan alleen bereikbaar via het kruispunt N16 (Qualifar). Doorgaand verkeer van de Lodderstraat naar Puursesteenweg en omgekeerd blijft mogelijk over één rijvak. Er komen tijdelijke verkeerslichten die het beurtelings verkeer regelen. De gemeente Bornem verwacht hier, vooral tijdens de ochtend- en avondspits, behoorlijk wat verkeershinder. Deze werken zullen drie weken duren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio