Nieuwe gemeente heet Puurs-Sint-Amands

Foto: Guy Delforge

Nieuwe gemeente heet Puurs-Sint-Amands

Print
Puurs / Sint-Amands - De nieuwe gemeente die ontstaat na de fusie van Puurs en Sint-Amands zal Puurs-Sint-Amands heten. Dat hebben de burgemeesters Koen Van den Heuvel en Peter Van Hoeymissen zopas bekendgemaakt.

"Het is een naam die de complementariteit uitstraalt en met respect voor beide gemeenten en met respect voor de acht leefgemeenschappen", zegt Koen Van den Heuvel. "De nieuwe naam zal ook wel een breed draagvlak kennen. "In de pratijk blijven de mensen toch de naam van hun deelgemeente gebruiken. De nieuwe naam zal op borden en documenten staan", zegt Peter Van Hoeymissen. Een bureau dat nog moet aangesteld worden, zal nu een nieuwe huisstijl ontwikkelen.

De naam wordt nu bekendgemaakt omdat de twee gemeenteraden op maandag 20 november de definitieve beslissing tot fusie moeten nemen.

De twee burgemeesters kondigden meteen ook een belastingsverlaging aan voor 2018. "In SInt-Amands willen we de personenbelasting laten dalen van 8,3 naar 7,9 procent", zegt Peter Van Hoeymissen. "In Puurs dalen we al in 2018 van 7,7 naar 7,5 procent, dat is zowat het gemiddelde van de gemeenten in Vlaanderen", zegt Koen Van den Heuvel. 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio