Vrijdag 10 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 49ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


Hugo Bonnyns wandelde zijn 46ste Dodentocht

Print
Bornem - Hugo Bonnyns uit Aarschot wandelde samen met zijn zoon Filip over de eindmeet. Voor Hugo is het zijn 46ste Dodentocht, hij is de enige recordhouder.

"Mij waakt het weinig uit dat ik de enige ben die 46 wandelingen op zijn naam heeft", zegt Bonnyns. "Ik wandel voor mezelf en blijf wandelen omdat ik het graag doe." 

Ook Alfred Francois was deze keer weer van de partij. Hij heeft nu 45 medailles van de Dodentocht. Hij was tot voor enkele jaren samen met Bonnyns recordhouder, maar kon er vorig jaar niet bij zijn door een fietsongeval.

Ondertussen hebben 2.564 wandelaars de Dodentocht tot een goed einde gebracht. Officieel zijn er al 2.113 wandelaars die hebben opgegeven.De controlepost Lippelo, op 73,2 kilometer, is zopas gesloten. Daar werden nog 8.819 wandelaars gescand