Vrijdag 10 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 49ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


Vriendschap centraal tijdens oecumenische viering

Foto: Guy Delforge

Vriendschap centraal tijdens oecumenische viering

Print
Bornem - Twee jaar geleden vonden Rudy van Gucht en Dave elkaar terug dankzij de Dodentocht en Gazet van Antwerpen. Ze hadden elkaar meer dan dertig jaar niet meer gezien. 'Ware vriendschap' is ook het thema van de oecumenische viering van donderdag, een viering die elk jaar georganiseerd wordt in het kader van de Dodentocht.

Het verhaal van Rudy en Dave begint met deze foto uit de jaren tachtig, twee mannen aan een schiettent. Wat de mannen beleefden in de jaren tachtig en hoe ze elkaar na meer dan dertig jaar terugvonden, lees je hier.

De  oecumenische viering begint donderdag 10 mei om 19.30u in de Abdijkerk aan de Kloosterstraat 71 in Bornem. Het is een samenwerking van de Katholieke Parochies van Bornem en Sint-Amands en de Evangelische Kerk van Klein-Brabant. Na de viering wordt er verbroederd op de scoutsterreinen naast de abdij.

Hoe Rudy en Dave elkaar na al die jaren terugvonden, lees je hier.