Klinken met Cuvee Verhaeren

Print
Sint-Amands - Ondanks de mist werd het een gezellige nieuwjaarsreceptie op de Kaai in Sint-Amands. Burgemeester Peter Van Hoeymissen zei bezorgd te zijn over "de open riool die de sociale media geworden zijn."

 "Onze samenleving is veel harder geworden dan een decennium geleden, tegenover buitenlanders, vluchtelingen, politici, de buurman die iets meer verdient en noem maar op. Gelukkig ging en gaat het er in Sint-Amands minder extreem aan toe", zei Van Hoeymissen.

"Als kleine gemeente doen wij het met relatief weinig personeel en beperkte middelen minstens even goed dan grotere gemeenten met veel meer financiële armslag", zei de burgemeester. "Dit zouden we graag zo houden, maar dan moet de hogere overheid eindelijk eens stoppen met steeds meer taken op de lokale besturen af te wentelen en tegelijk, met maatregelen zoals de invoering van de taxshift zonder compenserende maatregelen, diezelfde besturen ook nog eens met aanzienlijk lagere inkomsten te confronteren."

De inwoners konden wensen uitwisselen en ondertussen genieten van een Cuvee Verhaeren of een ander drankje en van allerlei hapjes.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio