Vrijdag 10 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 49ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


Vrijwilligers van Dodentocht volop in actie

Print
Bornem - De organisatie van de Dodentocht begint op volle toeren te draaien. In een magazijn aan de Puursesteenweg klopt het hart van de logistiek. Fabio Manzini en zijn team zorgen er van daaruit onder meer voor dat alle controleposten worden bevoorraad. In het centrum zette de cel Home onder meer de tent al klaar.

Al meer dan dertig jaar is Fabio Manzini een van de vrijwilligers die de Dodentocht tot een succes maken. Al vele jaren is hij ook de verantwoordelijke van de cel Service. Veruit de belangrijkste opdracht van die cel is te zorgen dat alle controle en hulpposten van de Dodentocht goed zijn uitgerust en dat er voldoende eten en drinken voorzien is voor de wandelaars. Twaalfduizend wandelaars voor een dag op pad sturen is geen sinecure.

De bevoorrading van die wandelaars zorgt dan ook voor een boodschappenlijstje waarvan je gaat duizelen. De komende dagen worden in het centrale magazijn in Bornem onder meer deze goederen verwacht: 14.000 rijsttaartjes, 16.000 appels, 12.000 koeken, 5 paletten bananen, 10.000 suikerwafels, 2.100 liter soep, 30.000 liter water, 14.000 broodjes, 11.000 speculozen, 3000 tomaten, 4000 ontbijtgraankoeken, 2000 liter cola, 15.000 Vondelmolen peperkoeken, 1.000 liter Cecemel, 5000 eieren, 350 broden, 4000 appelsienen, 1000 citroenen en zowat 13.000 rollen WC-papier.

In het centrum bouwden de medewerkiers de tent op

Lees woensdag twee pagina's over de Dodentocht in Gazet van Antwerpen editie Mechelen