Vrijdag 9 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 50ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


Burgemeester Van Hoeymissen wandelt zilveren Dodentocht

Foto: Guy Delforge

Burgemeester Van Hoeymissen wandelt zilveren Dodentocht

Print
Sint-Amands - Burgemeester Peter Van Hoeymissen begint vrijdag aan zijn 25ste 100 km Dodentocht van Bornem. "Net als vorig jaar doe ik dat ten voordele van het Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose uit Bornem", zegt hij.

Peter Van Hoeymissen stond in 1976 voor het eerst aan de start van de beroemde wandeltocht. "Ik nam deel met een aantal andere mensen uit Oppuurs, met onder meer Tafke Pauwels en Freddy Sarens", zegt Van Hoeymissen. "Ik was de enige van onze groep die de tocht uitwandelde. Mijn bedoeling toen was om elke vijf jaar deel te nemen aan de Dodentocht."

Dus was hij ook in 81 en 86 paraat. Alleen liep het in 1986 mis. "Midden in de nacht reed iemand met de fiets tegen me aan. In een veldbaan op weg naar Kapelle-op-den-Bos. Een wandelaar stak me voorbij en de fietser die hem begeleidde, wou me ook inhalen. De fietser verloor even de controle over het stuur en reed me aan. Door de tocht toen niet te kunnen uitwandelen, besliste ik om meer regelmatig deel te nemen. Bijna elk jaar was ik er, soms sloeg ik eens een jaartje over."

 

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen editie Mechelen