© Joris Herregodts

Appartementen in De Graanmolens zijn klaar

Naast de oude spoorlijn in Oppuurs werd gisteravond de Residentie Graanmolens feestelijk ingehuldigd. Bij die gelegenheid werd ook het monumentale kunstwerk The Peppermill van de Duitse kunstenares Erika Hock voorgesteld.

Guy Delforge

Waar vroeger de Molens Verbruggen stonden, werd dankzij een project van Igemo Residentie Graanmolens gebouwd. Er werd dan zes miljoen euro geïnvesteerd en nu zijn de dertig appartementen, vier lofts en twee commerciële ruimtes nu klaar. In het complex komt ook de locatie voor de nieuwe buitenschoolse kinderopvang.

Burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V), zelf van Oppuurs, was blij met de realisatie. Dit project geeft Oppuurs een nieuw elan. Niet alleen ziet het er bijzonder fraai uit, het heeft ook een aantrekkingskracht op jonge mensen die zich in het complex willen vestigen. Een derde van de woongelegenheden is al verkocht, vooral aan een jong regionaal publiek. Zo is zeventig procent van de kopers jonger dan dertig jaar, veertig procent komt uit Oppuurs, dertig procent uit Bornem.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio