Zoogdieren lopen in de kijker

Foto: Guy Delforge

Zoogdieren lopen in de kijker

Print
Bornem - Volgend weekend organiseert Natuurpunt 'Wild in Vlaanderen' in en om het domein d'Ursel in Hingene. De vereniging wil de mensen laten kennismaken met de zoogdieren die bij ons leven. Twee dagen zijn er wandelingen en andere activiteiten.

Zaterdag 30 mei zijn er vier wandelingen. Aan de parkbar van ‘SWEET 18’ in het park d'Ursel kun je om 20u en om 21.30u vertrekken voor een Muizenwandeling van anderhalf uur.Aan de kerk van Hingene kun je om 21.45u starten voor een korte (tot 23.14u) of een lange (tot 00.15u) Vleermuizenwandeling.

Ook op zondag zijn er wandel- en fietstochten, maar die dag staat tussen 13 en 18 u de Grote Familiezoektocht door het domein d'Ursel centraat. Via de zoektocht ontdek je het verborgen leven van inheemse zoogdieren. Er is een infostand waar mensen een formulier voor de zoektocht kunnen afhalen en aan verschillende stands zijn er domontsraties."We zorgen er ook voor dat er aan elke stand iets te beleven is", zegt Julie Demeulemeester van Natuurpunt, "we geven de mensen niet enkel informatie, maar door de doe-activiteiten wordt het voor iedereen een hele belevenis."

Meer informatie vind je op de website www.wildinvlaanderen.be

 

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio