© Gemeente Bornem

Openbaar onderzoek voor KMO-zone Woestijnstraat

Sinds de voorlopige vaststelling van het Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) voor de het lokaal bedrijventerrein Woestijnstraat is het wat stil in het dossier. De gemeenteraad gaf haar goedkeuring op 9 december. Momenteel loopt het openbaar onderzoek.

Het RUP zet de krijtlijnen waarbinnen deze zone kan worden ontwikkeld tot lokaal bedrijventerrein. Het is ook nodig voor de bestemmingswijziging die vereist is om de KMO-zone te realiseren.De grenzen van het plangebied bestaan uit de Groenstraat in het noorden, Eikerheidein het oosten en het Beekje in het zuiden. Aan de overzijde van deze waterloop ligt eenbedrijventerrein.Eens alle vergunningen er zijn, zal het bedrijventerrein ontwikkeld worden door de streekintercommunale Igemo. Het gemeentebestuur gaf wel aan dat het een duurzame zone moet worden.

Het openbaar onderzoek loopt nog 19 maart. Wie het dossier wil inkijken of een bezwaar wil indienen, kan dat in het gemeentehuis aan de Hingenesteenweg. Eens het onderzoek afgerond is, kan de gemeenteraad het RUP definitief vastleggen waarna de Bestendige deputatie van de provincie Antwerpen zich over het dossier buigt.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio