Gemeente voert plan voor ruiterhal af

Print
Bornem - De gemeente Bornem investeert niet in een ruiterhal. Dat blijkt uit het budget 2005 en het meerjarenplan van de gemeente.

Jaren geleden wilden enkele privé-investeerder een ruiterhal bouwen in Luipegem. Het toenmalige gemeentebestuur reageerde met het idee om zelf een ruiterhal te bouwen. Er werd een Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgesteld en er werden gronden gekocht. Omdat de bouw van de hal meer dan een half miljoen euro zou kosten, werd het plan afgevoerd. Eind vorig jaar kwam het plan om aan de Kattestraat een loods van een landbouwer te huren en die in te richten als rijhal.

"We weten nu dat dit stedenbouwkundig niet kan. Een manège zou er wel kunnen, maar geen rijhal", zegt burgemeester Luc De boeck (CD&V). "En dus gooit het schepencollege het dossier dat het zelf helemaal heeft verziekt in de prullenmand", zegt Gunter Joye (Beter Bornem), "had men de private investeerder laten begaan, was die rijhal op Luipegem er al lang geweest, nu is er niets." Gemeenteraadslid Eric Engels (SP.A) wees er nog eens fijntjes op dat het dossier de gemeente wel al 80.000 euro heeft gekost.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio